Hoeveel chloortabletten in zwembad?

Met de juiste dosering chloor houd je langer plezier van je zwembad water. Te veel chloor betekent dat je onnodig veel chloortabletten aan het verbruiken bent. Nog belangrijker is de eventuele gezondheidsschade die dit met zich mee kan brengen. Bij het gebruik van te veel chloor kun je last krijgen van je luchtwegen en uitslag of andere huidproblemen ervaren. Een zwembad met te weinig chloor is onhygiƫnisch. Daarnaast zal het water snel verkleuren, waardoor er een chloorshock nodig kan zijn. In sommige gevallen gaat het zelfs nodig zijn om het gehele water te verversen. Een perfecte balans tussen chloor en water is dus noodzakelijk voor een goede kwaliteit zwemwater.

Chloortabletten voor in het zwembad

Het benodigde aantal chloortabletten zwembad is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn er bij een klein zwembad minder tabletten nodig dan bij een groot zwembad. Om de exacte dosering van het chloor niveau te bepalen dient er rekening gehouden te worden met twee verschillende waardes. Allereerst dient de PH-waarde van een zwembad tussen de 7,2 en 7,6 te zitten. Daarnaast moet de chloorwaarde tussen de 1 en 2 ppm zijn.

Test strips kunnen aangeven hoe het met de waardes van jouw zwembad is gesteld. Deze strips zijn heel gemakkelijk online te bestellen. Eenmaal in jouw bezit dompel je, afhankelijk van het soort, de strips 1-10 seconden onder water. Houd hierbij een diepte aan van 25 a 35 centimeter. Haal de strips uit het water en wacht tot deze gestopt zijn met verkleuren (circa 30 seconden). De strip kun je nu vergelijken met de waardes die bij het geleverde test product zitten. Wanneer dit overeenkomt met de eerder genoemde waardes dan is de kwaliteit van jouw zwemwater naar behoren. Controleer dit minimaal twee a drie keer per week tijdens het zwemseizoen om verzekerd te blijven van een goede kwaliteit zwemwater.

Goede kwaliteit behouden met zwembad chloortabletten

Om het zwemwater op goede kwaliteit te houden kunnen de chloortabletten nu worden toegevoegd. De chloortabletten worden in een zogenaamde drijver gestopt. Door middel van deze drijver wordt het zwembad voorzien van een constante toevoer van chloor. Bij een klein zwembad, zoals bijvoorbeeld een opblaasbad, volstaat een mini chloortablet van 20 gram. Voor een groot zwembad zijn er normale chloortabletten te koop. Op moment dat de chloortabletten zwembad bijna zijn opgenomen dienen deze vervangen te worden. Blijf ondertussen wel het water testen om te kijken of de waardes nog steeds op peil zijn. Zo ben je verzekerd van lang, leuk en voornamelijk gezond zwemplezier.